Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pénzköltés

Visszakéne fognom magam... Nagyon is. De nem megy. 

Íme a mai tényállás: 
Amazonról 3 képregény (Flashpoint - 176 old, Batman The Man Who Laughs - 144 old, Aquaman Volume 1: The Trench (The New 52) - 144 old), ebayról meg ennél is több mindent (New England Patriots Official Product Polyester Flag New Season 13/14 Design - 5x3 foot, McDavid 454 Carpal Tunnel Wrist Support / Brace - Left, SHABBY VINTAGE SIGN PLAQUE INSPIRE DREAM PLAY CREATE SING HAPPY CHIC DESIGN, CUTE SHABBY CHIC WOODEN "TAG DESIGN"HOME WALL DOOR HANGING SIGNS - Bless this house with Love Friends and Laughter, és anyámnak 2 X Souvenir London Bus Fridge Magnet Double Decker Vintage Collectible Gift).
Előbbi kóstált 25.17 fontot, míg utóbbi  35.61. Az az összesen... 60.78... Költözés előtt.

0 Tovább

All in

Kedves Naplóm!

Annyi minden történt velem az elmúlt hónapban (pedig nem is), annyi mindent szeretnék elmondani Neked (ez már annál inkább), hogy azt sem tudom hol kezdjem. Vagy mégis. Válaszolnom kell egy égető kérdésre, ami motoszkál benned már egy ideje: Egy dolgot ígértem Neked és azt sem vagyok képes betartani, akkor mégis hogyan bízhatnál meg bennem? Nos, az ok a jó öreg "nincs idő/energia". Tudom, hogy azt ígértem sűrűbben számolok be az életem legmeghatározóbb eseményeiről, de eddig valahogy sosem jött úgy ki a lépés. Most viszont úgy éreztem muszáj klaviatúrát ragadnom, mert rengeteg van minden bennem, amit nagyon szeretnék kiönteni neked - mellesleg ez is egyike az Ígéreteimnek arról a bizonyos listáról.

Munka
Továbbra is csak egy helyben toporgás. A főnökeim elviekben mostanság beszélgetnek/tek a Gm-mel és az egyikük megígérte, hogy a fizetésemelés kérdése is szóba jöhet. Csak ez a hét nem épp a legalkalmasabb arra, hogy a pénzről beszélgessenek... Ugyanis történtek dolgok. Micael, akit Thijs hozott hozzánk január 31-én nem jelent meg melózni és a CCTV kamerái rögzítették miközben kis pénzt vesz ki a kasszából. Nekem kábé ennek az összegnek a tízszeresével tartozik és soha nem fogom visszakapni. Egyenlőre senkinek sem sikerült elérnie, de vannak, akik bizakodnak abban, hogy egy nap majd újra felbukkan. Kicsit olyan barátköztös szagú az egész és én vagyok az áldozati bárány, akit megfosztottak 100 óra munkájának gyümölcsétől... Ám ennél nagyobb baj történt a GMünk alá tartozó másik helyen, ahol egy sokkal nagyobb összeget lovasított meg a srác, aki korábban nálunk dolgozott az étteremben. Kiderült azóta, hogy Niconál is csinálta ezt már korábban, de coverelte. Most viszont nem fogja megúszni... Kicsit furcsa az időzítés... És ezek a dolgok hátrább vetik a pénzügyi helyzetem fejlődését. Ám legalább az óráim számát nem érintik. Most már nyugodtan kijelenthetem egy héttel a hó vége előtt, hogy meglesz a 200+ órám. Ez nagyon jó, kell is, mert a következő fejezetben taglalt problémák miatt most minden eddiginél jobban kell a pénz.

Magánélet
Továbbra is szingli vagyok, nyugi, ezen a téren nincs változás. Még. Nem mintha lenne valaki a láthatáron, de abszolút bizakodó vagyok ebben az évben hogy Bob Seger klasszikus szavait idézzem: 
"Maybe today
Maybe someone will touch your heart
Maybe tonight
Maybe you're life will finally start"
Hiszek ebben, mert "That it's a brand new morning with a brand new sun".

Viszont a lakás kérdés. Minket Karesszel foglalkoztat már egy ideje a "keressünk együtt pecót"-témakör, de most jött el az idő rá. Január utolsó hetében a főbérlőm bejött a szobámba anélkül, hogy az engedélyem kérte majd mindenért elkezdett rinyálni és akkor mondtam azt, hogy "Ennyi volt, nem vagyok hajlandó elviselni többet". Tisztelem azt, ahogy segített az elején, hogy elnéző volt velem szemben az itt töltött 26 hónapom alatt, de mindketten egyetértettünk abban, hogy én már kinőttem ezt a szobát. A csúcs az volt, amikor már majdnem elborult a gyógyszerem, amikor elkezdte, hogy "nem kell a szobádban tartani az ételeid"... Szóval legkésőbb március 2-ig ki kell költöznöm innen. Lehet a depomat sem kapom vissza - ami újabb 300 font veszteség lenne. De ha sikerülne találni valami jót, akkor nem bánnám. Úgysem számolok azzal a pénzzel, szóval, ha visszakapom, akkor nagy az öröm, de ha nem, akkor sincs nagy gáz - túlzottan.

Itt minden a lehetőségeinken múlik. Nyílván tisztában vagyunk azzal, hogy két ember számára pokolian nehéz találni lakást - pároknak szörnyen "egyszerű". Minden vagy túl drága, vagy a lakás vagy a környék nem olyan, amely megérné. Épp tegnap volt egy beszélgetésem JJ-vel ami valahogy így hangozhatott:
- Figyelj, miért nem jó neked, hogy a keleti városrészben keresünk lakást, ahol olcsóért megkaphatnád, rengeteget spórolhatnál rajta és majd ha nem szereted, akkor talán pár év múlva kivehetnéd álmaid lakását, mert lenne rá elegendő tőkét vagy az extra pénzt költhetnéd a hobbidra, vágyaid megvalósítására.
- Nézd, 2,5 éve élek ebben a városban és gyűlölök szinte majdnem minden itt töltött percet. Nem akarok otthon lenni egyáltalán, de ha otthon is vagyok nincs erőm semmit csinálni és a tennivalók csak halmozódnak. Nem akarok így élni tovább. Változtatni akarok. Olyan helyet találni, ami olyan környéken van, ahol szívesen sétálsz amikor olyanod van, olyan helyen lakni, ahová haza akarsz menni. Az elmúlt 2,5 évben erre készültem fel és úgy érzem most jött el az én időm...

Mindkettőnknek voltak jó pontjai és nem hazudok, egy pillanatra tényleg meginogtam, amikor bevetette a "spórolás" szót. Csak az a baj, hogy a vágyaim, meg amiről álmodozok a következő pont "megvalósíthatóságának köszönhetően" látótávolságba ereszkedik, és most úgy érzem, ha tovább akarok lépni az életemben, akkor muszáj lesz "All in"-t mondanom. Csak ez az egy módja van annak, hogy visszataláljak ahhoz az önmagamhoz, aki voltam vagy sokkal inkább lenni szeretnék. Nincs megfutamodás, most a költségesebb megoldást is hajlandó lennék bevállalni, mert szentül hiszek abban, hogy ez lesz Az az év. Hogy melyik? Az, amikor minden megváltozik és amikor az igazi életem végre elkezdődik. 

Jövő

De akár úgy is hívhatnánk ezt a pontot, hogy a "Vállalkozás". Mert itt igazából ebben látom a megoldást minden problémámra. Szilveszterkor kezdtünk el beszélgetni róla (vagy akkor még csak a lakás volt, ez pedig csak utána? hmm...), aztán most már odáig jutottunk, hogy vettem egy miksit, ami amolyan "céleszköz" lesz, és már csak néhány dolog hiányzik, hogy belevágjunk. Saccra olyan 500 és 1000 fontot kell ráköltenünk, hogy elindulhassunk ezen az úton. Viszont a jó hír, hogy ha elkezdünk kapni felkéréseket, akkor csupán egyetlen meló képes lehet visszahozni ezeket a befeketetéseket - két-három meló után minden kiadásunk megtérülhet. És az esküvőzés mindig kifezetődő. Szóval ez a terv, de majd ebből talán holnap többet tudunk, ugyanis akkor fogunk először leülni erről beszélgetni. Kemény menet lesz mindkettőnknek, de ha all in energia és anyagi fronton is, akkor tudom, hogy megtérül. Még sosem hittem ennyire abban, hogy minden összejöhet. Csak nem változom?

0 Tovább

Jobb később, mint soha

Nos, igen. Hát, itt volnánk vagy mi fene. Lassan időszerű lenne elkezdeni kikommunikálni magamból a dolgokat. Csak a kezdet mindig nehéz. Nem szeretnék keserédes újévi köszöntőt megfogalmazni, és fogadalmat se szeretnék tenni, hogy mától megjavulok én és jó leszek majd... Van egy aspektusa a jelenlegi életfelfogásomnak, ami tetszik. Erről szeretnék most beszélni.

Vannak momentumaim, amelyek egy fajta természetességgel töltenek meg. Jó érzést árasztanak, amelyektől egy pillanatra elhiszem, hogy tényleg végig tudom majd vinni azt a 14+1 pontot. Mondok egy példát. Tegnap este ugye péntek volt. Nos, ahelyett, hogy valamit néztem volna inkább kitakarítottam a szobámban, átrendeztem a cuccaim az asztalon (realizáltam, hogy most tényleg nagyobb dobozt vettem az ikejában, amit nem tudok hova tenni...), kimostam a ruháim, némi értelmet vertem a helybe. Ma pedig megcsináltam egy olyan 20 perces munkát, amit már lassan 3 hete tologatok, hogy "majd holnap". De persze holnap sem akarom. Majd a következő holnapon. Na tessék elképzelni, hogy mára már felgyülemlett mégegy és kettőt csináltam meg egy óra alatt. Apró lépésekben, de mintha sikerülne elkezdenem dacolnom a lustaságommal. És ez valami nagyon jónak a jele.

Tegnap megjött a két új lencsém. Gyönyörű a képük. Élveztem, és bár zavart, valahogy mégis igyekeztem tovább kint maradni a hidegben. Persze az igazi próbatétel majd jövő héten jön, amikor meló után akarok császkálni egyet a városban - persze ehhez az időjárásnak is lesz némi beleszólása. Az egyetlen dolog, amivel nem haladok az az álláskeresés. Kiakarok várni január végéig. Látni akarom mindez hova vezet - még úgyis, hogy tudom nem akarom. De a biztonság érzetem miatt nem akarom elhagyni a komfort zónám. És valahol ez fontos. 

Fura, de úgy érzem, hogy azáltal, hogy elküldtem a levelet, ő megint megutált valahogy megkönnyebbültem. Mintha egy hatalmas teher esett volna le a szívemről. Mintha újra tudnék lélegezni. És ez baromi jól eső érzés. Talán tényleg igazam volt, hogy hiába kezdett el motiválni a továbblépésre, egészen mostanáig blokkolt és "uralma alatt tartott". Most meg mintha egyszerűen tényleg felszabadulnék és apró lépésekben vállnak a dolgaim is jobbá - már amennyiben a 24 órát a miniatűr szobában való eltöltés képében annak nevezhető. Fogalmam sincs milyen lesz, amikor hétfőn ki kell mozdulnom. De mivel jó sok órát kaptam, így azt hiszem a boldogság érzését átfogom tudni ültetni az ott unatkozós napokba.

Ma például megnéztem a Sound City című David Grohl dokut a legendás stúdióról. Amiről ebben a filmben beszéltek az az oka annak, hogy miért akarok bekerülni abba a világba és pontosan ez az oka annak is, hogy miért kell elkezdenem akár autodidakta módon is tanulni. Könyveket olvasni, megtapasztalni, majd állásokra jelentkezni. Végig kell csinálnom ezt a folyamatot, ami pokolian nehéz lesz, mindennél jobban fog fájni, de ha igazán hiszek abban, hogy odatartozok, akkor a végére tényleg ott fogok kikötni és az álmaim is valóra válhatnak. Csak meg kell dolgoznom értük. Tudjátok, 10.000 óra...

u.i.:
Meghallgatandó albumok:
Miles Davis - Kind of Blue
Fleetwood Mac: Rumours 

0 Tovább

Engedd el

Kicsit furcsának éreztem, hogy az elmúlt hónap folyamán miért a "Let it go" és a "Let her go" című dalok ragadtak a fülembe. Az egyik ugye egy jobb korokat idéző lekonyuló félben lévő stúdió felemelkedésének előszele, míg másik szimplán egy mesés dal. Nem szó szerint. És ott van még a kötelező the "The Spirit carries on". Beszédes dalok ezek, amelyek mind segítettek a feldolgozásban és abban, hogy ha sikerül elengednem, akkor "felnőhetek". Legalábbis közelebb kerülhetek valamihez, amit nagyon szeretnék. Mindig az első lépések a legnehezebbek. De ismeritek a mondást, nem? "Ami nem öl meg csak erősebbé tesz."

Nehéz napok állnak mögöttem. Már úgy gondolkodás szintjén. A barátság... kiszámíthatatlan ösvény. Néha engedni kell, néha tűrni, néha csalódni, néha pedig meglepődni. Leírhatatlan kötelék két ember között. Fontos. De persze nem mindegyik. Amikor annyian vesznek körül, hogy már azt sem tudom kire mennyi idő jusson vagy... Nehéz kérdés, ha zárkózott vagy. Könnyű, ha nyitott és nem foglalkozol az apró csetlő-botló dolgokkal.

Le kell zárni ezt a témát. Legalábbis belül, mert tisztán érzem, hogy elnyom fontosabb dolgokat. Csak abban tudok bízni, hogy ezek majd előjönnek. Talán már holnap. Legkésőbb. Az volna ám csak a csudijó. Életem legjobb éve egy igazi csalódással ér véget... Na erre se számítottam volna. Viszont mindent egybevetve ez volt életem legjobb éve a koncertekkel, a zenékkel, a munkával, nyaralással, emberekkel, élményekkel, filmezéssel és mindennel együtt. Csúcs év volt. Nehéz lesz überelni, de azt hiszem megpróbálom!

B.Ú.É.K., Kedves Naplóm!

0 Tovább

Bevezető a Motivációs életfelfogások 101-be

Röviden néhány gondolatot mogyoróztam össze, amikben fejlődnöm kell:

  1. Meg kell tanulnom kinyitni mások felé a szivem és az elmém.
  2. El kell fogadnom, hogy mindenkinek megvan a maga élete - és vele együtt a titkaik.
  3. El kell sajátítanom a képességet, hogy a komfort zónámon kívül is létezik élet.
  4. Meg kell próbálnom élvezni, amit éppen csinálok.
  5. Nem szabad hagynom, hogy az érzelmeim befolyásolják a cselekvésem.
  6. Fel kell hagynom az életem másokéval való folytonos összehasonlítgatásával.
  7. El kell engednem a múlt hibáit.
  8. A segítség nem baj. Ha van, el kell fogadni.
  9. Irányítanom kell a változásokat.
  10. Kiírni magamból a nyomasztó dolgokat, nem hagyni, hogy felőröljenek.
  11. Jobb barát(ok)ra van szükségem.
  12. Meg kell tanulni feladni dolgokat a nagyobb jó érdekében.
  13. Felhagyni az önzőséggel és helyette inkább élvezni és sodródni a jelennel.
  14. Visszatérni a szenvedélyem tanulásához.

Vannak érdekes pontok - már azon túl, hogy pont 14-et szedtem össze kezdetnek. Az első és a hatodik valamiért nálam teljesen összefonódik és elnyomják a négyes illetve ötös pontokat. Ami rossz. Nagyon rossz. És pontosan emiatt kell a hatos pontot eléjük helyeznem, ugyanis ha azt megtudom tenni, utána már nem fog minden annyira nyomasztani. Legalábbis abban az értelemben, hogy a kettes pont valóban a második legnagyobb gondom, de talán valahol ha ezt sikerül elfogadnom, azáltal mentálisan rendben lehetek, ami kinyithatja az elmém mások felé.

A hetes pont igazából érdekes ebben a pillanatban. Nem tudom, hogy valaha is képes leszek-e rá teljesen, de mégis ezek a hibák vezettek életem legjobb évéhez és a java még hátra van a következőtől kezdve. Szóval tényleg jó volna elengedni és nem visszavezetni mindent a múltba. Az, hogy sosem fogadom el a segítséget óriási hiba. Persze elfogadom meg kérem is, amikor kell, de ennyi. Meg kell tanulnom értékelni, amikor kérés nélkül is jön. De persze itt elsősorban olyasmire gondolok, hogy "Valaki húzzon már ki a szarból, KÖNYÖRGÖM!"... 2014 a változásokról és a fejlődésekről fog szólni. Ez tény, vitának helye nincs.

Visszatérni a naplózáshoz mindenképpen fontos. Hiányzik. Akarom is csinálni. Csak félek, hogy már nem lesz mit... Remélem tévedek. A jobb nem feltétlen szó szerint érthető, hanem sokkal inkább mennyiségileg is. Több és jobb barátra van szükségem. Ezt üzeni a szivem és az elmém. Több, mint 10 millióan laknak ebben a városban mégis mennyire lehet nehéz ez?

Nehezemre esik feladni dolgokat a nagyobb jó érdekében. Pölö pénzt az álmaim hajkurászásáért. A tizenhármas pont az egyik legnagyobb hibám, amitől nem tudom hogyan lehet megszabadulni, de mindenképpen meg kell tennem. A tizennégyes pont pedig leginkább azt jelenti, hogy megtalálni a helyem a világban és a szabadidőmben olyan dolgokat csinálni illetve körülvenni magam, amelyek fontosak. Vagy legalábbis képesek arra, hogy kirakadjanak a saját valóságomból és elrepítsenek a boldogság földjére. 

És a dillemma: Vajon érdemes lenne-e akkorát kockáztatni, hogy ott hagyjam a melóm azért, hogy legyen időm és lehetőségem újat találni, vagy legyek okos és ne dobbantsak, amíg nincs más? Az élet örök kérdései...

Bárhogy is legyen egyet sose feledj: Nem számít milyen rossz hangod van, a lelked néha ki kell engedni a palackból. Úgyhogy dalra fel, cimborám!

0 Tovább

thejoeyshow

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek